Al 14-lea Congres Național al
Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară

AL 10-LEA SIMPOZION AL ASISTENŢILOR DE CHIRURGIE CARDIOVASCULARĂ, ATI ŞI CIRCULAŢIE EXTRACORPOREALĂ

Manifestări însoţite de o expoziţie medicală specializată

01 - 04 noiembrie 2018

Hotel Sport, Poiana Braşov

INFORMAȚII UTILE PENTRU PREZENTATORI

I. Conferințe, comunicări orale

Înainte de prezentare

Cu cel puțin două ore înaintea prezentării efective, prezentările PowerPoint vor fi aduse pe un dispozitiv de stocare (CD, DVD, USB key, laptop) pentru a fi salvate pe laptopurile de la Zona Internet & Încărcare lucrări. Organizatorii recomandă prezentatorilor să reverifice materialele înainte de a începe prezentarea pentru a evita eventuale erori.

Prezentările salvate pe calculatoarele de la Zona Internet & Încărcare lucrări vor fi distribuite de către tehnicieni în sălile de conferințe pentru a fi prezentate conform programului ştiinţific.

Dacă nu folosiți fonturi standard pentru Windows, este recomandat să aduceți aceste fonturi în versiunea lor de Windows. Organizatorii recomandă folosirea unor fonturi comune, precum Times New Roman sau Century, pentru a evita o redare necorespunzătoare.

În cazul în care sunt încorporate filme în prezentare, este necesar ca fişierele video să fie aduse separat de prezentările PowerPoint şi să se verifice dacă acestea rulează cu Windows Media Player. În cazul în care filmele necesită decodori de imagine speciali sau rar folosiți, autorii prezentatori sunt rugaţi să îi aducă în același fișier cu prezentarea.

Prezentările cu animații și videoclipuri încorporate pot cauza reale probleme în cazul în care nu au fost verificate cu atenție înaintea începerii sesiunii.

Nu recomandăm folosirea propriilor computere, întrucât operaţiunile necesare conectării dispozitivelor, ajustării rezoluţiei etc. pot afecta buna desfăşurare a sesiunilor.

În cazul în care autorii prezentatori decid să folosească propriul laptop, este necesar să furnizeze propriul cablu de alimentare sau, după caz, orice tip de conectori de care ar putea avea nevoie în cazul anumitor calculatoare portabile. Vă asigurăm de întreaga disponibilitate a echipei tehnice, care vă stă la dispoziţie pentru a vă asista cu dispozitivele necesare bunei derulări a prezentărilor şi sesiunilor.

NOTĂ pentru utilizatorii Apple

În cazul în care prezentarea a fost pregătită pe un dispozitiv Apple, este necesar ca autorii prezentatori să salveze fişierul într-un format compatibil cu Microsoft Office Power Point, înainte de a-l transmite la Zona Internet & Încărcare lucrări.

Este recomandat ca fontul folosit în prezentare să fie unul comun, precum Arial, Times New Roman, Verdana etc. Pentru ca imaginile din prezentare să fie afişate corect în sălile de conferinţe, este necesar să se folosească fişiere tip JPG, nu TIF, PNG sau PICT.

De asemenea, prezentatorii pot folosi, dacă doresc, propriul laptop Apple pentru a-și susţine prezentarea, caz în care sunt rugaţi să se adreseze tehnicienilor de la Zona Internet & Încărcare lucrări pentru a verifica funcţionalitatea prezentării cu cel puţin două ore înainte de începutul sesiunii în care sunt programaţi.

Pentru o proiecție corespunzătoare a informațiilor, calculatorul va avea următoarele setări făcute: fără screen-saver și opțiunea de alimentare „always on” (mereu deschis).

TOATE PREZENTĂRILE VOR FI PROIECTATE ÎN FORMAT 16/9. 

În timpul prezentării

Veți avea posibilitatea să operați pe cont propriu schimbarea paginilor prezentării dumneavoastră, fie folosind un dispozitiv portabil de prezentare PowerPoint (veţi fi îndrumat pentru o utilizare uşoară a acestuia), fie folosind mouse-ul şi tastatura.

Dacă doriţi ca unul din tehnicienii de la sală să opereze schimbarea paginilor, vă rugăm să le transmiteţi acest lucru, precum şi momentul potrivit pentru schimbare pe durata prezentării.

II. Sesiuni e-Postere

e-Posterele vor fi disponibile pentru vizualizare pe toată perioada de desfăşurare a Congresului, în zona special amenajată în zona expozițională de la etajul 2.

În eventualitatea în care posterele electronice nu au fost transmise Organizatorilor înainte de începerea Congresului, acestea vor fi predate tehnicianului de la Zona e-Postere pentru afişare. Prezentatorii sunt rugaţi să verifice împreună cu tehnicianul dacă e-Posterele îndeplinesc criteriile tehnice comunicate pentru afişarea acestora în condiţii optime.

În cazul în care aveţi încorporate filme în e-Postere, vă rugăm să aduceţi fişierele video separat de prezentările e-Poster pentru ca acestea să poată fi derulate cu succes în timpul afişării. 

e-Posterele vor fi afişate din data de 01 noiembrie 2018, începând cu ora 10.00 şi vor rula până duminică, 04 noiembrie 2018, ora 13.00.

Autorii prezentatori sunt rugaţi să fie prezenţi pentru susţinerea lucrărilor în Zona e-Postere astfel:

Vineri, 02 noiembrie 2018
Sesiune evaluare e-Postere I: 10:00 - 10:15

Vineri, 02 noiembrie 2018
Sesiune evaluare e-Postere II: 16:00 - 16:15