Mesaj De Bun Venit

Mesaj de Bun Venit

„Sunt români care n-au fost niciodat─â la Ia╚Öi, de╚Öi n-ar trebui s─â fie nici unul, c─âci cine n-a fost aici nu poate s─â str─âbat─â cu în╚Ťelegere foile celor mai frumoase cronici, nu se poate p─âtrunde dup─â cuviin╚Ť─â de spiritul trecutului nostru care tr─âie╚Öte în acest loc mai viu ╚Öi mai bogat decât oriunde aiurea [...]. În con╚Ötiin╚Ťa lui na╚Ťional─â ar fi o lips─â dac─â el n-ar fi vazut ora╚Öul care a fost ╚Öi-╚Öi zice înc─â ast─âzi, cu mândrie, capitala Moldovei...” (Nicolae Iorga)

Stimaţi colegi,

Îmi revine deosebita pl─âcere ╚Öi onoare ca, în numele Societ─â┼úii Române de Chirurgie Cardiovascular─â ┼či al meu personal, s─â v─â invit la cel de al X-lea Congres Na┼úional de Chirurgie Cardiovascular─â, ce se va desf─â┼čura la Ia┼či în perioada 18-21 septembrie, 2014.

Aflat la edi╚Ťie aniversar─â, Congresul a  devenit deja o tradi┼úional─â întâlnire anual─â a speciali┼čtilor în domeniul chirurgiei cardiovasculare, anesteziei ┼či terapiei intensive, cardiologiei, cardiologiei interven┼úionale, circula┼úiei extracorporeale.
Ca în fiecare an, manifestarea va permite schimbul de idei ┼či împ─ârt─â┼čirea experien┼úei profesionale proprii între reprezentan┼úi de marc─â ai centrelor de chirurgie cardiovascular─â din ┼úar─â ┼či din str─âin─âtate. Speciali╚Öti de vârf vor prezenta cele mai reprezentative rezultate ale muncii de cercetare ╚Öi ale practicii chirurgicale din domeniul chirurgiei cardiace (patologie coronarian─â, valvulopatii, asisten┼ú─â circulatorie, patologie cardiac─â congenital─â, tulbur─âri de ritm, genetic─â ┼či patologie molecular─â cardiovascular─â) ┼či chirurgiei vasculare (patologia aortei, carotidian─â ┼či a membrelor inferioare, flebologie).

La aceast─â edi┼úie sunt invita┼úi ┼či medici nefrologi, infec┼úioni┼čti ┼či diabetologi împreun─â cu care se vor discuta probleme legate de infec┼úii în chirurgia cardiovascular─â, patologia renovascular─â ┼či implica┼úiile diabetului zaharat în patologia cardiovascular─â.

Congresul reprezint─â o oportunitate atât pentru cercet─âtorii ╚Öi practicienii consacra╚Ťi, cât ╚Öi pentru colegii mai tineri, pentru a-┼či îmbog─â┼úi cuno┼čtin┼úele teoretice, pentru a-┼či exersa abilit─â┼úile practice ┼či pentru a-┼či prezenta contribu┼úiile ┼čtiin┼úifice originale în cadrul sesiunii de postere. Conform tradi╚Ťiei, în aceast─â sec╚Ťiune a Congresului, vor fi premiate cele mai bune lucrari la cele trei categorii: chirurgie cardiac─â, chirurgie vascular─â ┼či cardiologie.

La aceast─â edi┼úie a Congresului vor avea loc alegerile pre┼čedintelui Societ─â┼úii Române de Chirurgie Cardiovascular─â pentru perioada 2017-2018 ┼či a echipei de conducere a societ─â┼úii pentru perioada 2015-2016 conform statutului.

De asemenea, v─â invit─âm s─â vizita┼úi zona de expozi┼úie medical─â specializat─â, care se  desf─â┼čoar─â în paralel cu Congresul ╚Öi care reune┼čte companii de prestigiu din domeniu. Participan┼úii la Congres au posibilitatea de a intra în contact direct cu reprezentan┼úii companiilor pentru a se documenta în privin╚Ťa tehnologiilor de vârf ╚Öi a modalit─â╚Ťilor de implementare ale acestora în România.
 
Nu mai e o noutate faptul c─â, ╚Öi anul acesta, Congresul se va desf─â┼čura în cadrul înc─ârcat de spiritualitate oferit de capitala istoric─â ╚Öi cultural─â a Moldovei. O multitudine de evenimente sociale ╚Öi culturale, organizate cu prilejul Congresului, vor oferi atât oportunitatea continu─ârii discu┼úiilor ╚Öi dezbaterilor ╚Ötiin┼úifice într-o atmosfer─â informal─â, a unei mai bune cunoa┼čteri între participan┼úi, cu posibile colabor─âri utile pe viitor, cât ╚Öi posibilitatea întâlnirii cu patrimoniul spiritual al Ia┼čiului ╚Öi al Moldovei, atât de generoase ╚Öi de ofertante celor doritori de cultur─â.  

V─â invit─âm s─â participa╚Ťi la un eveniment de mare prestigiu ╚Ötiin╚Ťific, beneficiind de o larg─â recunoa╚Ötere interna╚Ťional─â. Participarea Dumneavoastr─â ne onoreaz─â ╚Öi adaug─â valoare celei de-a X-a edi╚Ťii a Congresului.

V─â a╚Ötept─âm cu drag ╚Öi cu tradi╚Ťionala ospitalitate moldoveneasc─â.

Cu deosebit respect,
Prof. Univ. Dr. Grigore Tinic─â
Pre┼čedinte Societatea Român─â de Chirurgie Cardiovascular─â
Pre┼čedinte Congres SRCCV 2014
╚śtiri
Date importante
Rezumate ┼×tiin┼úifice


10.08.2014 - Termen limit─â pentru transmitere rezumate ┼čtiin┼úifice 


Înscrieri


Pân─â la 10.08.2014  Perioad─â pre-înscriere (tax─â redus─â)

11.08. 2014 - 17.09.2014  Perioad─â înscriere

Începând cu data de 18.09.2014  Înscriere pe loc